Emmett techniek

Directe pijnvermindering en ontspanning van de rugspieren.

Afspraak maken

Emmett techniek is een behandeling voor het herstel van pijnlijke en gespannen spieren. Het is een pijnloze behandeling waarbij met de vingers druk gezet word op drukpunten. Na de behandeling is er direct een vermindering van pijn stijfheid merkbaar.

De oorzaak van rugpijn

Rugpijn komt ontzettend veel voor. 80 procent van alle Nederlanders krijgen in hun leven te maken met deze vervelende pijnklacht. Een zeurend en stijf gevoel in de rug ontstaat bij lang staan en zitten in dezelfde houding. De bewegelijkheid neemt hierdoor enorm af en daar wil je iets aan doen.

Pijnlijke en stijve spieren bevinden zich zelden op één plek. Mensen met rugklachten hebben ook vaak spierkrampen in de bovenbenen, kuiten en hoofdpijn vanuit overspannen nek en schouderspieren. Dit komt omdat verschillende spieren met elkaar verbonden zijn van de voeten tot aan het hoofd. Spieren worden met elkaar verbonden door de fascia. De fascia is een heel dun vlies wat om spiergroepen heen zit. Dit vlies verbindt spiergroepen met elkaar, waardoor we vloeiend kunnen bewegen.

Wat doet de Emmett Techniek?

Waarschijnlijk heb je nog niet eerder van deze behandelmethode gehoord. Deze vrij onbekende behandeling komt uit Australië en is bedacht door Ross Emmett. Daar waar een spier vroeger los behandeld werd, worden bij de Emmett Techniek alle spieren in kaart gebracht die verbonden zijn aan de plek waar je de pijnklacht ervaart. Door op de juiste plek druk te geven in een specifieke richting, ontstaat er direct een vermindering van pijn en spanning.

Het is een pijnloze en prettige behandeling, waardoor veel mensen die angst hebben voor naalden (dry-needling) of teveel pijn ervaren bij andere behandelingen, met de Emmett Techniek juist veel baadt hebben. Bij de Rugpijn Herstel Praktijk passen wij de Emmett Techniek toe als onderdeel in ons behandeltraject. Het is zeer belangrijk om de fascia blokkades op te heffen voor een blijvend pijnvrij resultaat.

Maak hier online je afspraak

Ervaringen

Reacties van onze cliënten

“Knap en kundig”

Robin heeft bij mij in de eerste sessie de vinger op de pijn gelegd. Zonder voorkennis omschreef hij precies wat er aan de hand was en vooral ook wat er aan te doen was. Heel knap en vooral kundig advies!

“Helemaal pijnvrij”

Als zoveel therapieën had ik al jaren gehad, waarop Robin zei: “Je moet de oorzaak opzoeken, ik garandeer je dat ik jou daar vanaf kan helpen.” En het is waar! Helemaal pijnvrij door het behandeltraject!

“Petje af”

Robin kwam bij de intake gelijk tot ontdekkingen en theorieën waar ik geen idee van had dat deze uberhaupt bestonden. Zijn manier van denken en werken kan geen andere therapeut tegen op! Petje af!

“Een bevrijding”

Ik kwam bij Robin vanwege een maandenlange kwelling van rugklachten. Na 2 uur stond ik weer buiten en het voelde meteen alsof ik bevrijd was. Ik voel me nu enorm ontspannen en energiek!

Gave kans!

Wekelijks advies voor herstel van rugpijn wat niemand anders je vertelt? Deze nieuwsbrief is eerlijk, concreet en praktisch toepasbaar.

 

Alleen voor mensen die écht willen werken aan hun lichaam!

Gelukt!

1
Hey! Waar kan ik je mee helpen?