Dry-Needling

Een snelle en effectieve behandelmethode bij rugpijn

Wat is dry needling?

Dry needling is een nieuwe en zeer effectieve behandelmethode. Met een speciale techniek worden de spieren aangeprikt die uitstralingspijn, verkrampingen en verhardingen vertonen. Dit worden ook wel triggerpoints genoemd. Zodra de naald de triggerpoint raakt spant de spier even kort aan. Daarna ontstaat er direct ontspanning. Bij het ontspannen van de spierknopen komen de opgeslagen afvalstoffen vrij en de doorbloeding word gestimuleerd. Spieren die behandeld zijn voelen daarom na de behandeling vermoeid en zwaar aan. Dit is meestal van korte duur.

Bij dry-needling (dry = droog) word geen vloeistof ingebracht. Deze naalden worden ook gebruikt bij acupunctuur en zijn zo dun dat bij het inbrengen er nagenoeg geen pijn doet. Ook ontstaat er geen littekenweefsel bij dry-needling.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Eerst word besproken welke lichamelijke klacht er aanwezig is. Er word onderzocht welke triggerpoints met de klacht in verband gebracht kunnen worden. Een lichamelijk onderzoek wijst uit welke triggerpoints actief zijn, om ze vervolgens met dry-needling aan te prikken. Na de dry-needling behandeling worden de spieren gemasseerd om het effect te versterken en herstel te bevorderen.

Gave kans!

Wekelijks advies voor herstel van rugpijn wat niemand anders je vertelt? Deze nieuwsbrief is eerlijk, concreet en praktisch toepasbaar.

 

Alleen voor mensen die écht willen werken aan hun lichaam!

Gelukt!