Lage rugpijn: symptomen en behandeling

Heb jij last van lage rugpijn? Met onze unieke methode hervind jij je natuurlijke beweegpatroon voor een actief en pijnvrij leven.

Lage rugpijn

Weinig dingen zijn vervelender dan lage rugpijn die maar niet lijkt te verdwijnen. De pijn kan bijvoorbeeld uitstralen naar je been, buik of kuit en terugkomen bij zowel liggen, zitten als opstaan. Hierdoor kun je veel dingen niet doen en moet je regelmatig afspraken afzeggen. Je wilt daarom graag iets aan je rugklachten doen om blijvend van de pijn af te komen.

Bij ons ben je hiervoor aan het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring met lage rugpijn, die ook wel bekendstaat als spit of lumbago en die in vele varianten voorkomt. In plaats van alleen de symptomen aan te pakken, kijken wij ook naar de oorzaak. Hierdoor kun je ook uitstekend bij ons terecht als andere behandelingen in het verleden niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd.

Wat is de oorzaak van lage rugpijn?

De oorzaak van lage rugpijn kan per persoon verschillen. Bij de eerste afspraak verrichten wij daarom een uitgebreid lichamelijk onderzoek. We brengen in kaart waar de zeurende pijn vandaan komt, want vaak is de bron van het probleem te herleiden naar verkrampingen in bepaalde spieren. Ook kunnen andere spieren juist weer te ontspannen zijn. In het lichaam draait alles om balans!

Op basis van onze eigen MTM-behandelmethode behandelen wij jouw klachten snel en efficiënt. MTM is een afkorting van Movement Type Model en is gebaseerd op jouw natuurlijke beweegpatroon. Verkrampingen en blokkades in spieren verstoren dit patroon en liggen daarmee vaak aan de basis van de lage rugpijn.

Lage rugpijn: behandeling en oefeningen

Je kunt het lichaam zien als een keten, waarvan de schakels onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Veel reguliere therapieën richten zich op de losse schakels, waardoor je problemen slechts tijdelijk of gedeeltelijk worden opgelost. Vanuit de MTM-filosofie maken wij een analyse van je hoofd tot aan je voeten, zodat we precies weten hoe bij jou alle schakels in de keten elkaar beïnvloeden.

Wij zullen je dan ook niet zomaar core stability-oefeningen voorschrijven of orthopedische steunzolen aanmeten. Liever laten wij verkrampte spieren ontspannen, waardoor je bloedsomloop en flexibiliteit flink verbeteren. Daarnaast raden wij je speciale Balance Soles aan, die je lichaam ontlasten en stimuleren om bij beweging weer de juiste spieren te gebruiken.

Symptomen zoals pijn bij zitten en opstaan

Bij lage rugpijn weet je soms niet meer waar je het moet zoeken. Liggen, staan, zitten en opstaan leiden allemaal tot vervelende pijnklachten. Ook kan de pijn uitstralen naar je heup, bil, bekken, been of nog verder naar je kuiten. Bij spit duren de klachten aanvankelijk  0 tot 6 weken. Vanaf 7 tot 12 weken heb je subacute rugklachten. Vanaf meer dan 12 weken spreken we van chronische rugpijn.

Hoe snel je herstelt van lage rugpijn, hangt af van jouw specifieke klachten. Onze ervaring is dat de meeste mensen 3 tot 4 van onze behandelsessies nodig hebben voor een volledig herstel. Door het herstellen van de juiste spierbalans, helpen we jou aan een pijnvrij leven waarin je weer vrij kunt bewegen en de dingen kunt doen die je wilt.

Hoe kom ik van mijn lage rugpijn af?

Lage rugpijn is een probleem dat erger kan worden als je het niet behandelt. Rust kan de klachten tijdelijk verlichten, maar uiteindelijk speelt de onderliggende oorzaak vaak weer op. Belangrijk is om je niet te laten ontmoedigen als je tot nu toe geen succes hebt gehad met fysiotherapie of revalidatie. Vanuit de MTM-methode is er altijd een permanente oplossing voor jouw rugprobleem.

Bovendien doen wij meer dan behandelen alleen. We geven je ook levensstijladvies om rugklachten te voorkomen en helpen je bijvoorbeeld bij de keuze voor een matras. Kun je niet wachten om van je lage rugpijn af te komen? Neem dan contact op voor een intake via dit boekingsformulier of bel ons op +31 85 04 70 627. Het eerste consult is gratis en vrijblijvend!

Gave kans!

Wekelijks advies voor herstel van rugpijn wat niemand anders je vertelt? Deze nieuwsbrief is eerlijk, concreet en praktisch toepasbaar.

 

Alleen voor mensen die écht willen werken aan hun lichaam!

Gelukt!