Pijn in onderrug: wat kan ik doen?

Heb jij last van zeurende pijn in je onderrug? Met onze unieke methode hervind jij je natuurlijke beweegpatroon voor een actief en pijnvrij leven.

Pijn in onderrug

Pijn in de onderrug is tegenwoordig een veelgehoorde klacht. Dit soort rugpijn kan soms erg hardnekkig zijn en je belemmeren in je werk en privéleven. Van boodschappen doen tot sporten en van slapen tot gezellig uit eten gaan; veel dingen lukken je minder goed of zelfs helemaal niet meer. Het is dan ook niet zo vreemd dat je zo snel mogelijk een oplossing wilt voor je rugklachten.

Gelukkig is die oplossing er vrijwel altijd, ook voor het soort pijn in de onderrug dat jij hebt. Wij beschikken over langjarige ervaring met de meest uiteenlopende soorten rugklachten. Denk aan een hernia, spit of versleten tussenwervelschijven. Maar ook behandelen wij succesvol mensen waarbij de rugpijn uitstraalt naar de bil, heup, lies of het bekken. Leg je daarom niet neer bij je probleem!

Zeurende pijn in onderrug: laat het onderzoeken

Een zeurende pijn in je onderrug is heel vervelend, maar vaak verrassend goed te behandelen. Belangrijk is wel dat je de juiste behandelmethode kiest. Bij ons ben je hiervoor aan het juiste adres, zeker als reguliere opties zoals fysiotherapie en revalidatie niets opleveren. Wij werken met onze eigen MTM-behandelmethode, die gericht is op het behalen van snel en blijvend resultaat.

Ons behandeltraject bestaat uit een kennismaking, de behandeling en Balance Soles. Tijdens de kennismaking doen we uitgebreid onderzoek naar jouw natuurlijke beweegpatroon. Na deze analyse weten we waar de blokkades in jouw lichaam zitten en hoe we de lichamelijke balans tussen spanning en ontspanning kunnen herstellen.

De behandeling van je rugklachten

MTM staat voor Movement Type Model en beschouwt het lichaam als één geheel. Tijdens de behandeling werken we daarom aan alle lagen van je lichaam; van je hoofd tot aan je voeten. Je verkrampte spieren komen in een diepe ontspanning, je bloedsomloop verbetert en je mobiliteit neemt toe. Na afloop is niet alleen de pijn in je onderrug veel minder, maar voel je je als herboren.

Voor het optimale behandelresultaat meten we je ook Balance Soles aan. In tegenstelling tot traditionele podologische en orthopedische steunzolen, ontspannen deze zolen precies dezelfde spieren als tijdens de behandeling. Je voet is het eerste lichaamsdeel dat de grond raakt en door met Balance Soles de juiste drukpunten te activeren, voorkom je verkramping van de spieren in je rug.

Welke soorten rugpijn zijn er?

Pijn in je onderrug is er in vele soorten en maten. Wordt jouw rugpijn veroorzaakt door een medisch aantoonbare afwijking, dan spreken we van specifieke rugpijn. Jouw rugprobleem is in dat geval zichtbaar op een MRI of CT-scan in het ziekenhuis. Zijn je klachten niet medisch aantoonbaar, dan gaat het om aspecifieke rugpijn. Hier kun je echter ook erg veel last van hebben.

Voorbeelden van specifieke rugklachten zijn een hernia, incontinentieprobleem, rugproblemen sinds de jeugd of een ongeluk, beknelling van het wervelkanaal of een verschoven of gebroken wervel. Aspecifieke rugpijn, in de volksmond beter bekend als spit, komt een stuk vaker voor. Heb je al langer dan 12 weken pijnklachten? Dan heb je chronische rugpijn, maar ook deze kun je gelukkig oplossen.

Raak snel af van de pijn in je onderrug

Pijn in je onderrug is ongelooflijk vervelend. Zeker bij aspecifieke rugklachten zie je soms door de bomen het bos niet meer en lijkt geen enkele behandeling te helpen. Belangrijk is om niet op te geven, want jouw lichaam heeft het natuurlijke vermogen om pijnvrij te bewegen. Bij ons zul je dan ook niet horen dat je met je pijn moet leren leven. Wij zetten altijd in op volledig herstel.

Ben je helemaal klaar met die zeurende pijn in je onderrug? Je bent slechts één keuze verwijderd van een actief en pijnvrij leven. Maak direct een afspraak voor een behandeltraject en profiteer van een behandelprotocol dat perfect aansluit op jouw natuurlijke beweegpatroon. Bellen mag ook; wij staan voor je klaar op +31 85 04 70 627.

Gave kans!

Wekelijks advies voor herstel van rugpijn wat niemand anders je vertelt? Deze nieuwsbrief is eerlijk, concreet en praktisch toepasbaar.

 

Alleen voor mensen die écht willen werken aan hun lichaam!

Gelukt!