Rugpijn straalt uit naar been.

Niet kunnen zitten, liggen, staan en lopen zonder pijn. Alles is onaangenaam en je bent radeloos op zoek naar verlichting, zonder deze te vinden. De meest logische stap is om naar de huisarts te gaan, die je doorverwijst naar het ziekenhuis. Maar is dit wel de oplossing?

Uit onderzoek blijkt dat mensen die naar het ziekenhuis gaan een langere herstelduur hebben dan mensen die niet naar het ziekenhuis gaan. Vreemd hé? In deze blog leg ik je precies uit wat de beste oplossingen zijn om snel mogelijk van je rugpijn met uitstraling naar de benen af te komen.

Robin gaat opzoek naar een oorzaak van de rugklachten.

Uitstralingspijn naar been.

Als je 10 willekeurige mensen van de straat onder de MRI-scanner zou leggen, vind je bij hun allemaal wel afwijkingen. Slijtage (versleten tussenwervelschijven) en hernia’s, ontzettend veel mensen hebben deze afwijkingen. Maar mocht je hun vragen of ze allemaal last hebben van rugpijn of rugpijn die uitstraalt naar de benen, dan zal je er achter komen dat dit niet per definitie zo is. Je kan dus een hernia of slijtage hebben zonder pijnklachten. En dat is precies waar het bij veel mensen met rugklachten en uitstraling naar het been mis gaat.

Operatie is niet altijd de oplossing.

Ik zie veel mensen in mijn behandelpraktijk die een herniaoperatie hebben ondergaan. Helaas blijven de klachten identiek hetzelfde, ondanks dat de hernia er écht niet meer zit. Het natraject is vaak psychologisch. Leer maar omgaan met de pijn, in plaats van een daadwerkelijke oplossing. En ondertussen zit je nog steeds met rugpijn die uitstraalt naar het been. Maar toch is er een mogelijkheid op volledig herstel van jouw pijnklachten en uitstralingspijn. Er is namelijk een fenomeen wat heet ‘myofasciale pijn’. Ook wel in de volksmond genoemd: uitstralingspijn door triggerpoints. Ik ben een grote voorstander van behandeling van triggerpoints, voordat je een operatie ondergaat. Je zal niet de eerste zijn die geopereerd is zonder resultaat en deze relatief simpele triggerpoint behandeling kan dus operaties uitsluiten.

Triggerpoints die zorgen voor rugpijn uitstraling naar de benen.

Triggerpoints zijn kleine spierknopen die zorgen voor veel narigheid. We hebben ze allemaal, alleen zijn ze niet actief. In dit artikel leg ik precies uit wat triggerpoints zijn. Als we kijken naar rugpijn met uitstraling naar het been, is de belangrijkste factor de gluteus spier (bilspier). De gluteus bestaat uit drie delen: gluteus minimus, gluteus medius en gluteus maximus. In deze drie delen bevinden zich triggerpoints die uitstralingspijn geven naar de onderrug, heuprand, bil en been. Het kan dus lijken alsof je een hernia hebt, terwijl de triggerpoint eigenlijk de uitstralingspijn geeft naar het been. Het kan voelen als tintelingen, prikkelingen, pijn en zelfs branderig. Omdat triggerpoints ook de doorbloeding van de spieren belemmeren kan het koud aanvoelen.

De oplossing voor uitstralingspijn.

Triggerpoints die zorgen voor rugpijn wat uitstraalt naar de benen is zeer goed te behandelen. Bij de Rugpijn Herstel Praktijk behandelen we deze triggerpoints met dry-needling. Deze innovatieve triggerpoint release techniek is snel en effectief. Er word gebruik gemaakt van een zeer dunne naald die zo goed als niet voelbaar is. Zodra de naald de triggerpoint raakt, ontspant deze en kunnen de uitstralingspijnen naar het been direct verlicht zijn of zelfs verdwijnen. Voor meer informatie over dry-needling, klik hier.

Maak hier online je afspraak

Heb je een vraag?

5 + 8 =

+31 85 04 70 627

Kennemerstraatweg 464,1851 NG in Heiloo

Gave kans!

Wekelijks advies voor herstel van rugpijn wat niemand anders je vertelt? Deze nieuwsbrief is eerlijk, concreet en praktisch toepasbaar.

 

Alleen voor mensen die écht willen werken aan hun lichaam!

Gelukt!